Systemen

Zonne-energie systeem

Wij praten over een zonne-energie systeem, omdat met het systeem energie kan worden opgewekt dat wordt opgeslagen in accu´s, zodat u de opgeslagen elektriciteit op het moment dat er geen zon is toch kunt gebruiken.

Zo´n systeem bestaat uit zonnepanelen, een laadregelaar, accu´s en een omvormer om 24 V gelijkspanning (DC) om te zetten naar 230 V wisselspanning (AC).  Hieronder is schematisch weergegeven hoe zo´n systeem er uit ziet.

imageedit_5_5028215643

Belangrijk is dat de verschillende componenten van het systeem op elkaar zijn afgestemd, zodat deze zo effectief mogelijk werken. Denk hierbij aan de juiste soort zonnepanelen, de capaciteit van de laadregelaar, het vermogen van de omvormer en zeer belangrijk, de capaciteit van de accu´s zodat uw voldoende energie heeft als er geen zon schijnt.

Tot een aantal jaren hadden de zonnepanelen een hoge prijs ten opzichte van de elektriciteit opbrengst. Inmiddels zijn de prijzen gedaald en is zonnestroom voor iedereen bereikbaar geworden. Dit geldt echter alleen voor de grote zonnepanelen en laadregelaars die gebruikt worden op huizen die de stroom weer terug leveren aan het elektriciteitsnet. De kleinere systemen die vaak alleen 12 V gelijkstroom leveren, zijn in verhouding nog erg duur en de opgewekte elektriciteit is erg laag.

Om toch gebruik te maken van dit prijsvoordeel heeft ons bedrijf een zonne-energie systeem geconfigureerd die gebruik maakt van de grote laag geprijsde zonnepanelen in combinatie met een multi-functionele laadregelaar en omvormer. Hierdoor is het mogelijk een scherp geprijsd systeem aan te bieden die bovendien makkelijk is uit te breiden, juist wanneer men later toch meer energie of autonomie (aantal dagen zonder zon) wil hebben.

Ons systeem levert standaard 230 V wisselspanning (AC), waardoor het mogelijk is gebruik te maken van standaard installatiematerialen (denk aan bedrading, stopcontacten en schakelaars) en natuurlijk alle 230 V apparatuur die in elke winkel te koop zijn. Dit laatste levert direct  een besparing op, aangezien apparatuur die geschikt is voor 12 V gelijkstroom (DC) 2 tot 3 maal duurder zijn in aanschaf, terwijl de 230 V apparatuur daarnaast ook energiezuiniger zijn.

Voorbeeld elektriciteit verbruik

Maar wat kunt u verwachten qua apparatuur die u kunt aansluiten? Het volgende overzicht geeft een indicatie van de belangrijkste verbruikers die in een tuinhuisje worden gebruikt, die zonder problemen kunnen worden aangesloten en gebruikt worden op ons aangeboden systemen:

  • Tafelmodel koelkast met vriesvak A+++ (60 W),
  • Televisie 32” A++ (30 W),
  • Laptop 15,4” (45 W),
  • Smartphone (15 W),
  • 6 Led lampen (24 W),
  • Radio (20 W),
  • Koffieapparaat (600 W).

Gemiddeld verbruik per dag van 500 W.

Een belangrijk voordeel van ons systeem is het hoge nominale vermogen zodat u ook andere apparatuur kunt aansluiten, zoals grasmaaiers, heggenscharen en ander tuingereedschap.

De goedkoopste van Nederland

Om u inzage te geven hoe competitief onze prijzen zijn, vindt u hieronder een overzicht van de belangrijkste aanbieders in Nederland met een gelijkwaardig systeem:

Vermogen systeem

1.000 Wp

2.000 Wp

3.000 Wp

De pittenspeciaist

1.149 €

1.849 €

2.795 €

Amperewinkel

1.200 €

1.900 €

Bisol

1.500 €

2.100 €

2.600 €

Groene Tuin Energie

995 €

1.395 € / 1.695 €

1.895 € / 2.095 €